Archive | random RSS feed for this section

[Review] Susu Cair Dipasteurisasi Hometown

9 Aug

Dari zaman SD dulu, kita semua diajarin tentang asupan gizi yang harus dipenuhi setiap harinya. Seiring dengan bertambahnya usia dan menjamurnya aliran diet kekinian, mungkin banyak yang lupa kalau dalam sehari, kita harus makan 4 sehat 5 sempurna, karbohidrat protein sayur buah susu. Bukan cuma sampai usia pertumbuhan, tapi sampai kakek nenek.

Waktu masih bayi, mama memberikan saya ASI selama 9 bulan. Setelah itu, saya harus puas hanya minum susu formula, mengalah dengan adik saya yang masih dalam kandungan. Sampai dengan kuliah, saya masih minum susu bubuk. Setelah bekerja, barulah saya minum susu cair UHT, yang lebih praktis. Tinggal minum, gak perlu ribet.

Selidik punya selidik, susu cair ternyata lebih bagus kualitasnya dibanding susu bubuk. Karena susu cair lebih mendekati bentuk aslinya (hasil diperah dari sapi). Semakin banyak diproses, semakin beda dari bentuk aslinya, semakin turun kualitas suatu makanan/minuman, termasuk susu. Karena itu saya tidak mau lagi minum susu bubuk. Bahkan ketika hamil, saya minumnya susu hamil yang cair. πŸ˜€

Susu cair segar

⬇️

Susu cair dipasteurisasi

⬇️

Susu cair UHT

⬇️

Susu bubuk

Walaupun saat ini sudah bekerja, menikah, melahirkan, dan punya anak, saya percaya bahwa ibu-ibu muda seperti sayapun harus minum susu setiap hari. Justru karena sudah melahirkan dan punya anak, kita butuh kalsium dari susu. Karena kalsium di tubuh kita sudah disedot anak ketika hamil dulu. Gak mau kan kita kena osteoporosis, sementara suami kita masih segar bugar nantinya? πŸ™‚

Justru karena sudah punya anak dan masih menyusui, kita butuh nutrisi yang lengkap dari susu. Agar kita dapat memberikan ASI dengan kualitas terbaik kepada anak.

Maret 2017: Pertama coba susu Hometown

Sejak anak saya berumur 11 bulan, saya beralih dari susu cair UHT coklat jadi minum susu cair dipasteurisasi merek Hometown yang lagi happening itu. Pertama kali coba, langsung suka sama rasa susunya yang plain tapi bisa enak banget, padahal saya paling gak suka sama susu putih kecuali yang merek beruang.

Agustus 2017: Tas menyusui udah ganti, susu yang diminum masih Hometown

Ternyata, ternyata susu Hometown gak ada tambahan bahan lain, alias 100% susu sapi segar, artinya gak ada tambahan gula, gak ada tambahan air, gak ada pengawet juga. Makanya susu Hometown bisa segar banget, hanya tahan 10 hari sejak diproduksi, dan hanya tahan 4 hari sejak kemasan dibuka.

Susu Cair Dipasteurisasi Hometown

Gak kenal, gak mungkin bisa sayang. Gak pernah coba, gak mungkin bisa tau gimana enaknya rasa susu Hometown. Kalau kamu nemuin susu Hometown di supermarket terdekat, cobain deh. Dijamin suka sama rasanya dan pengen minumin terus.

Selamat mencoba ibu menyusui. Karena kita dan anak kita, berhak mendapatkan nutrisi terbaik πŸ™‚

Advertisements

Baby O’s First Time Experience [5]: Floating on Swimming Pool

22 Aug

Click here to read Baby O’s previous first time experience.

Yesterday was Baby O’s first time swimming experience. On his first introduction to swimming pool, Baby O cried a lot. Perhaps because the water was cold at 7 AM. Northern part of Bandung City was surely cold enough for an adult to swim in the morning, let alone a baby.

Karang Setra Hotel & Cottage: Ori 21w3d old


After waited until the sun heated the pool, husband and Baby O tried to swim again. At first, Baby O didn’t like the idea of lots of water below him. He hugged husband all the time and didn’t want to let go. After husband played with him long enough in the pool, he finally let go his arms from husband’s body and not crying when I put the neckring on him.

After several minutes floating while hugging the neck ring, Baby O could finally smile and laugh while floating. Yes, floating on the swimming pool, not yet swimming. But it’s okay. He could progress all that in one morning, I’m a proud mother. πŸ˜€

Karang Setra Hotel & Cottage: Ori 21w3d old


Let’s go floating on the pool again, baby :*

We love you already

12 Mar

I know that by posting this song in my blog, that might reveal my true age. But it’s okay. Because that’s how husband and I feel since we knew I’m pregnant.

Savage Garden might wrote this song to a girl they knew. However, this is still a love a song. For husband and I, this is our love song to Baby O. We knew we love Baby O before we met him.

IMG_6441.PNG

Enjoy! πŸ™‚

[ youtube https://www.youtube.com/watch?v=jjnmICxvoVY ]

Savage Garden
“I Knew I Loved You”

Maybe it’s intuition
But some things you just don’t question
Like in your eyes
I see my future in an instant
and there it goes
I think I’ve found my best friend
I know that it might sound more than
a little crazy but I believe

I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life

There’s just no rhyme or reason
only this sense of completion
and in your eyes
I see the missing pieces
I’m searching for
I think I found my way home
I know that it might sound more than
a little crazy but I believe

I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life

A thousand angels dance around you
I am complete now that I found you

I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life

About New Year Stories

15 Jan

Mom never allowed me to join any new year events when I still live under her roof.

The 1st new year event I had was with ex-BF (now husband) back in 2012, after I moved to Jakarta. We had dinner with my college friends in new year eve on roof top restaurant in Jakarta with hope to view the fireworks on Jakarta skyline. Does it mean we celebrate new year? In my defense, we just love to watch fireworks, especially the free ones. πŸ˜€

The 2nd new year night was in 2013. Not much of fun that night because ex-BF (now husband) and I was intervented by my big family. After family BBQ in new year eve, we got questioned about our future plan, including when will we got married. Ex-BF answered that he will marry me when I turned 25, as I once requested when he proposed to me long before that night.

The 3rd new year night was in 2014. Ex-BF and I had fancy dinner with his family in Ancol with hope to see another free fireworks. Once again, who doesn’t love fireworks especially the free ones? We never went to Ancol on new year night, neither did his family. So why not? πŸ˜€

The 4th new year night was in 2015. This was after ex-BF revisited his proposal to marry me on my 25th birthday. We didn’t have fancy dinner that evening, just usual dinner with my big family on my aunt’s house. The free fireworks? They were there on 12:00 AM as expected. 

 

The 5th new year night was in 2016. A lot of things happened with in a year. Ex-BF and I got married on May 2015. We celebrated unduh mantu on October 2015. I’m 29th week pregnant on new year eve. No fancy dinner like the previous year. What remains the same was we still amazed by the beautiful skyline created by the colorful (free) fireworks on 12:00 AM.

So it’s kind of surprised me when I heard that my cousins had their fun BBQ on new year eve, but fell asleep at 11:00 PM so they didn’t watch any fireworks on new year night. Dear cousins, what’s the point? Isn’t new year event is all about (free) fireworks? πŸ˜‰

Happy New Year 2016

3 Jan

  
May a great year comes ahead us. All the dreams and wishes come true. Amen

Happy holiday, all πŸ™‚

Only With iPhone

27 Jul

Husband and I are usually backpacking, wee rarely do fancy traveling. That’s why the concept of traveling with SLR camera doesn’t fitted with our traveling concept. Because we need to travel light since we don’t want to burden our backbones by adding unnecesarry weight.

It’s really important for both us to get creative with our smartphone’s camera. We don’t even want to bring tripod whenever we travel, because it will add another weight to the luggage. We just use another tools as the standing base for the smartphone (read here for the example).

And we’re always satisfied with the photo result from our iPhone cameras.

 Photo by Prasetya Wibowo using iPhone 3Gs. Taken on March 2013 in Sanur Beach, Bali Island, Indonesia.

  Photo by Mutia Afifah Riza using iPhone 4. Taken on July 2015 in Harapan Island, Thousand Islands, Indonesia.

  Photo by Prasetya Wibowo using iPhone 5s. Taken on November 2014 in Karimun Jawa Island, Central Java, Indonesia.

 Photo by Prasetya Wibowo using iPhone 5s. Taken on July 2015 in Dolphin Island, Thousand Islands, Indonesia.

What about you? How important for you an SLR camera when traveling? πŸ˜€

Membeli Barang Cacat [02]: Jam Tangan

13 Apr

Ini pengalaman kedua saya berurusan dengan tukar-menukar barang cacat yang sudah dibeli. Pengalaman pertama di tahun 2010 ketika membeli buku cacat cetak dari Bentang Pustaka (baca selengkapnya di sini).

Kali ini, saya membeli 4 buah jam tangan untuk kado ulang tahun sepupu-sepupu saya (read here for the lovely cousins) dari online shop ternama di Indonesia, Zalora. Cacatnya adalah semua jam tangan saya terima dalam keadaan tidak berfungsi (alias mati total). Bahkan salah satu jam tangan, jarum pendeknya lepas. 

Part of it is my fault, karena terlalu percaya dengan online shop sehingga dengan gagah berani membeli barang elektronik secara online, dan tanpa mengecek terlebih dulu ketika kiriman barang sampai di tangan. Harap maklum, sudah beberapa kali saya membeli barang dari online shop, baik barang elektronik ataupun non-elektronik, dan tidak pernah ada masalah selama ini. πŸ˜€

Akhirnya setelah menghubungi customer service Zalora dan diberitahu bahwa prosedur pelaporan barang cacat adalah melalui email, maka saya kirimkan email keluhan ke email customer service Zalora. Yang langsung ditanggapi dan dikonfimasi 2×24 jam kemudian bahwa 2 buah jam tangan yang sudah saya beli akan diganti dengan yang baru (yang sudah dijamin berfungsi dengan baik), dan 2 buah jam tangan yang lain akan di-refund biayanya karena stock barangnya sudah habis. Seperti email di bawah ini:

Kalau dari pengalaman sebelumnya saya dapat buku gratis sebagai permintaan maaf, pengalaman kali ini saya dapat voucher belanja di Zalora senilai 100rb. Not bad lah. πŸ˜€

To be noted: Kita baru akan mendapatkan barang pengganti setelah barang yang cacat diambil kembali oleh pihak online shop.

Tapi berhubung saya kapok membeli jam tangan secara online, alhasil saya belikan kado lain untuk 2 sepupu saya tercinta. Yaitu tas dari online shop tetangga, Blibli. Jadi voucher 100rb nya masih utuh belum saya gunakan. Enaknya beli apa ya? Hihi πŸ˜‰