I Am Not A (Big) City Kid

12 May

I’ve spent 10 full days in the capital city last week that made me believe that I might be not a kind of city person, let alone the big one. By city I mean the average city in Java Island and by big I mean the metropolitan one. And if you think Bandung is big enough as a city then believe me, you’ve fooled yourself.

Last week visit was the first time I wandered around the capital city by myself. Not always alone by myself of course, because most of the times I got some nice company (thank You <3). I mean, by myself, without any parents supervised. You gotta clapped your hands for me on that one. :p

There were times when I had to go alone by myself and got me thinking, “I feel so alone in this massive crowds”. I never feel that way in the crowds of Bandung. Think of how massive the crowds in Bandung could be compare to in capital city. Dear Jakartans, do you ever feel that way?

Or when people were hastily moved from one place to another. I could never stand their pace. Why were they so hurry when the night was still young? My nice company, at that time, responded, “They want their fine rest. They wanna meet their family that they left at home because of working. Quickly”. Translation, they don’t wanna grow old on the road.

Source: Flickr

The simple rule of living a life in the big city that I didn’t understand. Now I do. We should never wait for a crowdless public transportation. Grab any opportunities that we can grab, because they won’t come twice.

If we travel with our loved ones, we perhaps don’t wanna arrive at the destination in a hurry. If we travel with our loved ones, everything runs slow in a nice way and we’re fine with that. If we travel alone and left our loved ones at home, we certainly don’t wanna waste our time in the messed up traffic, especially in the messed up traffic of capital city.

Or the label of kid that I put on myself isn’t suited anymore.

About these ads

22 Responses to “I Am Not A (Big) City Kid”

  1. praspraspras May 12, 2011 at 2:51 pm #

    OMG, perumpamaan-atausebutankali- yang gak enak nih, kenapa mesti “nice company” coba? gak ada yang lebih baik? *ups,pedetingkattinggi(emang itu aku yah? :P )*

    jadi, masih pengen tinggal dan kerja di jakarta?
    aku yakin, kalo kemaren, 99% pengen kerja di jakarta
    sekarang tinggal 70% doang, tinggal masalah salary atau gak :D

    • nadiafriza May 12, 2011 at 3:28 pm #

      ah kata siapa.. some said, no success if it’s not in jakarta. kalo diterima di jakarta, ya ambil. kalo ga da yang mau diterima di jakarta, ya gimana lagi kan. doain ajaa :)

      • TUKANG CoLoNG May 12, 2011 at 9:42 pm #

        doain ya. bentr lagi ku ke jakarta. :D

        • nadiafriza May 12, 2011 at 11:02 pm #

          saling ngedoain ya Svk kalo gitu :)

          btw lo ngapain ke jakarta? udah lulus emang?

  2. dieka May 12, 2011 at 3:17 pm #

    ohhh tidak.. aq tidak mengerti sama sekali.. :(

  3. fitrimelinda May 12, 2011 at 10:03 pm #

    so??
    wanna live at jakarta nad???

  4. arman May 13, 2011 at 12:45 am #

    waaa padahal jakarta kan asik banget tuh… hehehe

  5. adizone23 May 13, 2011 at 1:00 am #

    sepertinya karena belum terbiasa aja tinggal di jakarta, kalo udah adaptasi dengan lingkungan dan suasana yang baru mungkin ntar jadi biasa saja.
    #analisangasal

    Hope You will Be Success in Jakarta, Nad… :D :D :D

    • nadiafriza May 18, 2011 at 2:52 pm #

      amiiinn.. makasih banget mas Adi :)

  6. dhila13 May 13, 2011 at 2:38 pm #

    im not a city kid as well. yes i was born in jkt. but frankly, i am eager to live in rural area.

  7. Ifan Jayadi May 13, 2011 at 3:08 pm #

    Menurut pengalamanku, jakarta tuh bagus untuk urusan shoping dan wisata githu, tapi amat sangat tidak mendukung untuk dijadikan area tempat tinggal karena kebisingan dan kemacetannya yang laur biasa. Belum lagi kehidupan malamnya yang hingar bingar

  8. sikiky May 15, 2011 at 12:00 pm #

    begitu kelar kuliah gue juga mikir buat penempatan di luar kota ato cabang regional negara tetangga! ngga nyaman banget buat gue tinggal di DKI *btw, gue tinggal di Tanggerang when I can hear bird chirping and my kiddos sepedaan keliling komplek*

    • sikiky May 15, 2011 at 12:01 pm #

      and I LIved in Jakarta dari pindah dari Rumbai *that’s long time ago, Nad belon lahir* :D sampe punya anak. Yet, I don’t feel belong to this city again

  9. Arnolegsa Maupasha May 15, 2011 at 1:09 pm #

    ikutin kata hati aja Nad… dan jangan lupa nonton sepombob biar pikiran jadi tenang… aseeeekkk…

  10. inandira May 15, 2011 at 2:33 pm #

    Kalo ditanya di mana lo pengen bikin sarang buat keluarga, jawaban gue pasti kota Bandung. Best city in the world, for me. Tapi Jakarta juga punya daya tarik sendiri. Selama belum mikirin membangun keluarga, menjelajah dan living-your-20′s di Jakarta cukup mengasikkan.

    Tapi semua kota pasti punya cerita masing-masing. Mau di manapun, yang paling penting dan berharga kan ceritanya itu. hehe.

    • iraa May 21, 2011 at 10:11 am #

      i completely agree with you inaaaa chan. hahaha. gw jg soalnya ga suka bgt kalo kejebak macet di jakarta.. tempat paling nyaman untuk ditinggali ya bandung.. tapi emang sih.. kalau mau ‘menempa’ diri memang jakarta itu kota yang tepat banget. lo bisa stress luar biasa kalo gak kuat mental.. hahaha

  11. orange float May 15, 2011 at 3:00 pm #

    biasanya karena kita belum terlalu mengenali seluk beluk kota itu jadi merasa asing padahal jika kita sudah mengenlai ternyata ngak gede-gede banget :-P

  12. inin2112 May 15, 2011 at 4:07 pm #

    semoga dikasih yang terbaik aja ya kak :)

    • nadiafriza May 18, 2011 at 2:51 pm #

      amiiinn.. makasih banget yaa pacarnya adikku ;)

  13. @helgaindra May 17, 2011 at 11:00 pm #

    kayanya emang blom terbiasa hidup di jakarta nih
    coba deh tnggal setahun 2 tahun
    pasti ntar tau giman kehidupan jakarta itu

    *abis terjemahin di google translate

    • nadiafriza May 17, 2011 at 11:57 pm #

      pasti rada ga ngerti ya Ga habis baca Google Translate? mestinya sih terjemahannya rada ngaco secara bahasa inggris gw ga baku2 banget he..

  14. vany June 10, 2011 at 12:14 am #

    Bandung is a nice city to spend the weekend. Jakarta is the best for working. Malang is the best for living. And Surabaya is the best for culinary…. :D
    I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 105 other followers

%d bloggers like this: